Керівник гуртка: Кизим Оксана Миколаївна

Розклад роботи гуртка:

Понеділок : 14:40 – 15:40

Середа : 15:30 – 16:15


Заходи організовані учасниками гуртка:


День української хустки

Краса в хустині нашій споконвічна,
Як і душа, що з піснею жила.
Бо в українок і душа лірична,
У ній багато сонця і тепла.

7 грудня в Україні відзначають свято- День української хустки.Сьогодні в Дроздівській гімназії вшановували її Величність -Хустку- самобутній символ українського народу. Учасники гуртків ‘Українська світлиця”, “Котигорошки” та танцювано- хореографічного створили неперевершену атмосферу, в яку із задоволенням поринули разом з глядачами.
На сцені відбувалися чарівні речі з Хусткою. Тут були вірші, пісні і танці , а також майстер – клас по зав’язуванню хусток. Згадали і історію , як саме і коли хустка потрапила до України.
Було дуже цікаво, пізнавально і весело.Дякуємо всім учасникам!Ви – неперевершені.

Інсценізація п’єси “Язиката Хвеська”


Літературно- музичний захід ” Уклін тобі, поете, Великий наш Пророче”

9 та 10 березня прийнято називати Шевченківськими днями. Щороку в ці весняні дні ми вшановуємо пам’ять Т. Г. Шевченка – Великого Сина українського народу. Все життя він боровся за суверенітет своєї країни, за українську мову, традиції свого народу, мріяв , щоб українці були щасливими. За що, власне, бореться і сьогодні наш мужній, стійкий, непохитний український народ.

У Дроздівській гімназії було проведено літературно- музичну композицію ” Уклін тобі, поете, Великий наш Пророче”. Учні школи- учасники гуртка “Котигорошко”(керівник- Синчук І. О) та театрального гуртка “Українська світлиця ( керівник – Кизим О. М.) пригадали основні віхи життя поета, читали вірші поета, згадували його життя, та інсценізували уривки з його творів.

Дорогі друзі, любіть Україну, як любив її поет, бережіть, як берегли діди і прадіди. Учіться, шануйте батьків, живіть дружно – так, як учив Т. Г. Шевченко.


Стежками життя Григорія Сковороди

Хоч не одне уже пройшло століття з народження Сковороди, та мудре його слово жило, живе і житиме завжди. Григорій Савович Сковорода – український філософ, містик, богослов, поет, педагог. Мав значний вплив на сучасників і подальші покоління своїми байками, піснями, філософськими творами, а також способом життя.
В цьому році минає 300 років від дня народження Г.С. Сковороди.
Дроздівська гімназія долучилась до заходів, присвячених цій визначній даті. Так, 15 грудня учасники театрального гуртка “Українська світлиця” – учні 4, 5 та 6 класів взяли участь у заході
“Стежками життя Григорія Сковороди” Читали твори великого філософа та вірші про нього, його біографію, учасники дійства змусили глядачів замислитися над його мудрим вченням…


Андріївські вечорниці

Андріївські вечорниці- одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшли до нашого часу. У народі свято Андрія Первозванного називають Калитою.
Так, напередодні свята Андрія учасники театрального гуртка “Маска” ( керівник Кизим О.М.) відтворили обряд проведення українських вечорниць.
Гості свята мали можливість поринути у давні часи, познайомитися з традиціями та звичаями давнього українського свята.
Кульмінацією свята стала гра “Калита”, учасниками якої були всі бажаючі.