Дячун Теодор Григорович (20.03.1927-24.05.2021) – керівник Білоцерківської станиці братства ОУН-УПА ім. Василя Якуб’яка Київського крайового братства ОУН-УПА, комбатант Української Повстанської Армії, патрон куреня.


👇Наша сторінка у Facebook👇

Напрямки роботи куреню:

  • Волонтерський;
  • Туристсько-краєзнавчий;
  • Національно-патріотичний;
  • Еколого-натуралістичний;
  • Художньо-естетичний;

⚔️ Посвята в козаки та джури ⚔️

2 жовтня 2024 року біля Козацького хреста Меморіального комплексу парку козацької слави в селі Мазепинці відбулася незабутня подія – “Посвята в козаки та джури”.

На святі були присутні поважні гості: курінний отаман Борозенець Людмила Петрівна, Верховний отаман Білоцерківської січі імені Семена Палія Прищепчук Генадій Іванович, бійці добровольчого підрозділу «Україна» імені Семена Палія з позивними Добрий, Цар та Саман – кавалер ордену Золотого Хреста, староста сіл Дрозди, Сидори, Мазепинці Литвин Олександр Миколайович, депутат міської ради Балановський Олександр Володимирович, протоієрей Андрій Банах та батьки наших джур та молодих козаків.

Вже рік на базі Дроздівської гімназії-початкової школи функціонує курінь імені Теодора Дячуна. І в цьому році гімназія вперше посвячує цілий курінь до складу якого входить три рої: «Юні патріоти» (молодша вікова група) – керівник Синчук Інна Олександрівна , «Патріоти» (середня вікова група) та «Незламні патріоти» (старша вікова група) – керівник Шпуганич Аделіна Сергіївна . Сьогодні ми вкотре переконуємося, що майбутнє нашої нації в надійних руках. Шановні батьки та громада, ваша підтримка є неоціненною. Дякуємо вам за те, що ви допомагаєте нашим дітям стати гідними продовжувачами славетного козацького роду.

Для наших юних козаків та джур це особливий день, адже вони зробили важливий крок на шляху до дорослого життя, прийнявши на себе відповідальність та традиції козацтва.

Вітаємо всіх причетних до цієї події!



Джури куреню імені Теодора Дячуна вітають всіх наших героїв з Днем захисника та захисниці України! Дякуємо кожному, хто стоїть на варті нашого миру та спокою. Бажаємо міцного здоров’я, стійкості та сили духу. Нехай кожен день приносить тільки добрі новини, а Україна живе у вільній та мирній державі!

👇Щоб переглянути відео, натисніть тут👇

З Днем захисників та захисниць України!